Filistinli Gruplardan ABD'ye Kudüs Uyarısı

Filistinli milli ve İslami gruplar, Amerikan Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e nakledilmesinin bölgede büyük bir yangına yol açacağı uyarısında bulundu. 

Görüntülenme: 1860 Tarih: 22 Ocak 2017 07:34
Filistinli Gruplardan ABD'ye Kudüs Uyarısı

Ramallah'ta dün (21 Ocak Cumartesi) bir araya gelen gruplar, yayınladıkları ortak bildiride, ABD Başkanı Donald Trump'ın işgal rejimine verdiği sözü yerine getirerek ABD Büyükelçiliği’ni Tel Aviv'den uluslararası hukukun işgal altında bir kent olduğunu kabul ettiği Kudüs'e taşıması halinde ABD Yönetiminin açıkça halkların geleceklerini belirleme hakkına düşman olanların safında yer almış olacağı ifade edildi.
Kararın Filistin halkına açtığı açık savaşa ortak olacak derecede işgal rejimi yanlısı olma anlamına geldiğini belirten Filistinli gruplar, kararın uygulanmasını engellemek için fiili adımlar atılması gerektiğini bildirdi.
Filistinli gruplar, ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs'e taşınmasının işgal rejiminin tek taraflı adımlarını ve kentin Yahudileştirilmesi faaliyetlerini meşrulaştıracağını, Kudüs'ü müzakere dışı bıraktığı için siyasi çözüm seçeneğine sıkılmış son kurşun anlamına geleceğini söyledi.
Bildiride ayrıca, birçok ülkenin ve uluslararası çevrelerin Filistin davası da dahil bölgenin sorunlarına çözüm bulma çabası sarf ederken ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasının bölgede daha fazla yangına yol açacağı ifade edildi.
 
 fiem

Yorumlar