Şeyh Raid Salah: ABD Elçiliğinin Kudüs'e Naklinin Amacı İşgale Meşruiyet Kazandırmak ​

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesinin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararının amacının Filistin topraklarındaki işgale meşruiyet kazandırmak olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1959 Tarih: 25 Ocak 2017 16:22
Şeyh Raid Salah: ABD Elçiliğinin Kudüs'e Naklinin Amacı İşgale Meşruiyet Kazandırmak ​

"Mirasımız" Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği'nin İstanbul'da dün (24 Ocak Salı) düzenlediği etkinliğe telekonferansla katılan Şeyh Raid Salah, işgalin başlı başına bir suç ve Müslümanlara yönelik bir tehdit olduğuna dikkat çekti.
Şeyh Raid Salah, ABD Başkanı Donald Trump'ın son açıklamalarının Filistin topraklarındaki İsrail işgaline meşruiyet kazandırma amacını taşıdığını ifade etti.
ABD Başkanı Trump, seçim kampanyası sırasında Başkan seçilmesi halinde Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma taahhüdünde bulunmuş, Kudüs'ün Yahudilerin ebedi başkenti olduğunu iddia etmişti.
Beyaz Saray'dan önceki gün yapılan açıklamada ise Trump'ın henüz bu yönde bir kararı olmadığı ve konunun taraflarıyla görüşüleceği öne sürüldü.
 
fiem

Yorumlar