Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

100’den fazla Yahudi yerleşimci bu sabah (25 Ocak Çarşamba) küçük gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1880 Tarih: 25 Ocak 2017 09:42
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

İşgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa cemaatinin yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği ve baskını protesto ettiği bildirildi.
Kudüs’teki Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek ayin yapmasına işgal güçleri tarafından izin verilmesini kınamıştı.
İslami Vakıflar ve Mescid-i Aksa İşleri Dairesi, dün akşam yayınladığı bildiride, Mescid-i Aksa’ya günlük olarak baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin yaptıklarının Mescid-i Aksa’nın saygınlığını çiğnediğini söyledi.
Bildiride, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’da işgal güçlerinin gözü önünde ayin yaptığı, nikah ve ergenliğe erme törenleri düzenlediği ifade edildi.
Vakıflar Dairesi işgal polisinin Yahudi yerleşimcilerin bu ihlallerine göz yummasının Mescid-i Aksa’daki tarihi şartların değiştirilmesi anlamına geldiğini belirterek, 144 dönümlük alanıyla Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu hatırlattı.
İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya sokulmasını ve Mescid-i Aksa’nın 1967’de işgalinden önceki durumda herhangi bir değişiklik yapılmasını kesinlikle reddettiklerini açıkladı. 
 
fiem

Yorumlar