Gasıp İsrail Rejimi Kudüs'te Yeni Konutlar İnşa Edecek

İşgal altındaki Kudüs’ün işgalci belediyesinin, daha önce Kudüs toprakları üzerinde inşa edilen Gilo Yahudi yerleşkesinde 143 konutun inşa edilmesini kabul ettiği belirtildi. 

Görüntülenme: 1774 Tarih: 27 Ocak 2017 15:45
Gasıp İsrail Rejimi Kudüs'te Yeni Konutlar İnşa Edecek

Siyonist işgalcilere ait internet haber siteleri, işgal belediyesinin onayladığı 143 konutun ilk aşamada yapılacağını belirterek, bunun yerleşkede inşa edilecek 900 konutluk projenin bir parçası olduğunu ifade ettiler.
ABD’nin yeni başkanı Trump’ın iktidara gelmesini dört gözle bekleyen işgal rejimi, onun gelişiyle konut inşaatını hızlandırdı. Bir hafta önce Batı Yaka ve Kudüs’te 2500 konutun inşasını onaylayan işgal rejimi bugün de Kudüs’te 900 konutluk projenin 143’nü onayladı.
Birleşmiş Milletler Yahudi yerleşkelerini yasa dışı ilan ettiği halde, işgal rejimi var olan yerleşkeleri genişletiyor ve yeni konutlar inşa ediyor.
Yahudi yerleşkeler için bu kadar cömert davranan işgal rejimi Filistinlilere yeni konut için inşaat ruhsatı vermediği gibi, var olanları genişletme, üzerlerine kat çıkma veya oda eklemelerine de izin vermiyor.
 
 fiem

Yorumlar