Siyonist Güçler Batı Yaka ve Kudüs'te 16 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (23 Şubat Perşembe) Batı Yaka ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 16 Filistinliyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1879 Tarih: 23 Şubat 2017 05:19
Siyonist Güçler Batı Yaka ve Kudüs'te 16 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin iç istihbarat birimi "Şabak" tarafından aranan 13 Filistinliyi gözaltına aldığını, gözaltına alınanlardan bazılarının işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıklarından şüphe edildiğini öne sürdü.
İşgal ordusunun bildirisinde, Ramallah'ın batısındaki Abud köyünde 4 kişinin ve Cenin'in güneyindeki Kabatiye beldesinde de 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Bildiride ayrıca El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde 4 ve Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde bir kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Nablus kentine düzenlediği baskında da Filistinli üç genci gözaltına aldı. Gözaltına alınan gençlerden ikisinin Adem Ebu Cemile ve Musab Ebu Şeneb olduğu öğrenildi.
İşgal güçlerinin bu sabah Beyt Ummer beldesine düzenlediği baskın sırasında ayrıca belde halkına uyarı içerikli broşür dağıttığı ve 1948'de işgal edilen topraklarda çalışma izni bulunan Filistinli 15 işçinin izinlerini iptal ettiği bildirildi.
 
 fiem

Yorumlar