İslami Cihad Hareketi: ''Direniş Grupları İran Tarafından Yapılan Yardımlarla Gazze Savaşlarından Başarıyla Çıkabildi''

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı İmam Hamanei’ye Filistin İntifadasını Destek Konferansında yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür ederek, ‘Direniş grupları İran’ın yardımı ile imtihanlardan başı dik bir şekilde çıkabilmiştir’ dedi.  

Görüntülenme: 3214 Tarih: 24 Şubat 2017 08:12
İslami Cihad Hareketi: ''Direniş Grupları İran Tarafından Yapılan Yardımlarla Gazze Savaşlarından Başarıyla Çıkabildi''

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad Nehale 80’den fazla ülkeden temsilcinin ve bütün Filistin ve Lübnan Direniş gruplarının katıldığı Tahran’da düzenlenen 6. Uluslararası Filistin İntifadasını Destek Konferansının önemini vurguladı.

Ziyad Nehale şu ifadelerde bulundu: Bu konferans büyük bir öneme sahiptir. Çünkü bu konferans, Filistin meselesinin bir kenara itilmesi ile gerçek anlamada mücadele etmek için çaba gösterilmesi ve Filistin meselesinin Arap ve İslam Ümmetinin temel konusu olduğu ve İslam Ümmetinin bu yöne doğru hareket etmesi gerektiğinin bir kez daha vurgulanması konusunda birçok başarı sağlamıştır.

Tahran’da düzenlenen Filistin İntifadasını Destek Konferansında Filistin’den başka hiçbir konu konuşulmadı ve bu konu İslam Ümmetinin bu yolda birleşmesi gerektiğini ve birlik ve beraberliği bölmek için yapılan çabalara önem vermemesi gerektiğini göstermektedir.

Filistinli bütün grupların bu konferansa katılması, Siyonist Rejimin Direniş ve Direniş Ekseninin zayıfladığı yönündeki umutlarını boşa çıkarmıştır.’

Ziyad Nehale İmam Hamanei’ye Filistin İntifadasını Destek Konferansının açılışında yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür ederek şu ifadelerde bulundu: ‘Bu sözler İran’ın Filistin Direnişinin ve Filistin halkının yanında durduğu ve direnişe kapsamlı olarak destek sağlamaya hazır olduğu yönünde dünyaya verilen bir mesajdı.

İmam Hamanei’nin sözleri, İran İslam Cumhuriyeti’nin İnkılabın ilk günlerinden itibaren Filistin Ümmetine verdiği kapsamlı destek konusundaki sabit duruşunu bir kez daha vurguladı.’

Filistin İslami Cihad Hareketinin bu yetkilisi, direnişin işgal topraklarındaki durumunun İsrail’in sürekli işgalleri ile mücadelede Filistin halkının güçlü olması için bu imkanların sağlanmasının önemli rolünü vurguladığını belirterek şunları söyledi: ‘Herkes Siyonist düşmanın Gazze’ye üç savaş dayattığını biliyor ama Filistin halkı  düşmana oranla daha az imkanlara sahip olmasına rağmen Gazze’de benzersiz bir cesaret sergileyerek bu savaşla mücadele etti ve direniş grupları İran İslam Cumhuriyeti tarafından yapılan yardımlarla bu imtihanlardan başı dik bir şekilde çıkabildi.’

6. Uluslararası Filistin İntifadasını Destek Konferansı (Filistin’e destek için hep birlikte) başlığı ile, Filistin meselesinin bölgede ve dünyada öncelik olması ve dünyada tüm adalet, özgürlük ve hakikat talep edenler ve Müslümanlar arasında birlik unsuru oluşturması ve onları bu konu etrafında birleştirmesi hedefiyle 21-22 Şubat 2017 tarihleri arasında İran İslam Cumhuriyeti’nin başkenti Tahran’da düzenlendi.

İran İslami Şura Meclisinin davetiyle düzenlenen ve iki gün süren bu konferansa dünyanın çeşitli ülkelerinden meclis başkanları, parlamento heyetleri, direniş liderleri, siyasi, kültürel ve medya alanında faaliyet gösteren şahsiyetler ve aktivistler ve sivil toplum kuruluşları katılmış ve Filistin halkının ve Kudüs Direnişinin Siyonist Rejim karşısındaki mücadelesini kapsamlı olarak desteklemek amacıyla bir araya gelmişlerdir.

6. Uluslararası Filistin İntifadasını Destek Konferansı Çarşamba günü yayınlanan kapanış bildirisi ile sona ermiştir.

tesnim

Yorumlar