İslami Cihad Liderlerinden El Hindi: ''Arap Ülkeleri Amerika Ve İsrail’e Filistin Değerlerini Yok Etmesi İçin Yardım Ediyor''

İslami Cihad Hareketinin üst düzey yetkililerinden Muhammed el-Hindi, Amerika ve İsrail’in Arap ülkelerinin yardımıyla Filistin değerlerini yok etmek için darbe yapmaya çalıştığını belirtti.  

Görüntülenme: 3388 Tarih: 25 Şubat 2017 18:03
İslami Cihad Liderlerinden El Hindi: ''Arap Ülkeleri Amerika Ve İsrail’e Filistin Değerlerini Yok Etmesi İçin Yardım Ediyor''

Filistin İslami Cihad Hareketi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu ve bu hareketin siyasi büro üyesi Muhammed El-Hindi Gazze’de bir grup basın mensubu ile gerçekleştirdiği görüşmede Arap ülkelerinin Amerika ve Siyonist Rejim ile iş birliği yapmasını eleştirdi.

El-Hindi Filistin’in mevcut durumdan çıkmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Filistin Kurtuluş Örgütünde yeniden yapılandırma olmadığı, seçimler 2005 yılındaki Kahire Anlaşmasına göre yapılmadığı, Hamas ve İslami Cihad gibi herkesin katılımının bulunduğu tamamen yeni bir konsey kurulmayıp bir strateji belirlenmediği sürece bu durumdan çıkılması ihtimali çok azdır.

Batı tarafları Arap ülkelerinin yardımı ile Filistin değerlerini yok etmek için Ortadoğu’da yeni bir darbe yapmaya çalışmaktadır. Amerika Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin meselesini yok etme konusunda son darbeyi vurmak için, Arap ülkelerinin yardımı ile bu darbeye liderlik etmektedir.

İsrail ve Arap ülkeleri arasında İsrail’in bölgedeki menfaatleri doğrultusunda bir koalisyon kurulmaya çalışılmaktadır. İsrail herkesin düşmanıdır. Çünkü İsrail bölgeye hâkim olma projesinden başka bir şey değildir. Bazıları İsrail’in müttefik olabileceği hayaline kapıldılar.

Biz bölgedeki üzücü durumu anlıyoruz ve kendi vazifemizi ve görevimizi korumaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz, tüm şartlarda Siyonist proje ile savaşmaktır.

İslami Cihad, iki devlet çözüm yolunu kabul etmemekte ve Filistin’in tamamının kurtulması için direniş seçeneğine inanmaktadır. Filistin Devlet Yönetimi de müzakere serabından ve Amerika’nın destekleyici bir tutum sergilemesini beklemekten vazgeçmelidir.’

tesnim

Yorumlar