​Kudüs'te Çıkan Çatışmalarda Filistinli Bir Çocuk Yaralandı

Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Şufat Mülteci Kampı'nda dün (27 Şubat Pazartesi) akşam saatlerinde yaşanan çatışmalarda Filistinli bir çocuk yaralandı ve çok sayıda kişi de yoğun gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi. 

Görüntülenme: 1743 Tarih: 28 Şubat 2017 11:02
​Kudüs'te Çıkan Çatışmalarda Filistinli Bir Çocuk Yaralandı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, çatışmalar sırasında işgal askerlerinin açtığı ateşle bir çocuğun göğsünden yaralandığını, göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan da çok sayıda kişinin etkilendiğini, işgal güçlerinin Kızılay araçlarına izin vermeyerek yaralı çocuğun hastaneye naklini geciktirdiğini söyledi.
Filistin Kızılay Derneği, işgal güçlerinin ambulansı Şufat Kampı kontrol noktasında yarım saat beklettiğini ve daha sonra ambulansın yaralı çocuğu alarak işgal güçlerine ait bir araç eşliğinde Hadassah Hastanesi'ne naklettiğini bildirdi.
Görgü tanıkları işgal güçlerinin Ra's Hamis Mahallesi'ndeki kapıdan ve askeri kontrol noktasından kampa girerek baskın düzenlediğini, baskın sırasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.
Görgü tanıkları ayrıca işgal güçlerinin gençlerin ve okuldan çıkan öğrencilerin üzerine çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığını, bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle birçok kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydetti.
İşgal askerlerinin kamp sokaklarında gençleri kovaladığı ve ana caddede çalışan toplu taşıma araçlarına engel olduğu, baskın sırasında kamp üzerinde iki adet insansız hava aracı uçtuğu belirtildi.
fiem

Yorumlar