Siyonist İşgal Yönetimi Bu Sabah Kudüs'te Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı

Kudüs'teki işgal belediyesine bağlı yıkım ekipleri bu sabah (1 Mart Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Filistinlilere ait bir evi yıktı. 

Görüntülenme: 2001 Tarih: 01 Mart 2017 02:19
Siyonist İşgal Yönetimi Bu Sabah Kudüs'te Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı

Kudüs'e bağlı El-İseviyye beldesinde yer alan ve ruhsatsız olduğu ileri sürülerek yıkılan evin Halid Nimr Mahmud isimli Filistinliye ait olduğu ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri bu sabah erken saatlerde kalabalık bir şekilde El-İseviyye beldesine baskın düzenledi.
İşgal güçlerinin yıkılacak binanın çevresini kuşattığı ve ev halkından binayı boşaltmalarını istediği, daha sonra yıkım ekiplerinin binayı yıkmaya başladığı kaydedildi.
İşgal güçlerinin yılbaşından bu yana ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle Filistinlilere ait çok sayıda ev ve işyerini yıktığı bildirildi.
Dünyadan gelen tüm tepkilere kulak tıkayıp uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olarak Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi, nüfus artışı nedeniyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere inşaat ruhsatı vermediği gibi var olan evlerini de ruhsatsız inşa edildiğini öne sürerek yıkıyor.
 
 fiem

Yorumlar