Filistin İslami Cihad'dan İslam Dünyasına Ezan Çağrısı

İslami Cihad Hareketi, Gazze’de düzenlediği yürüyüşle İsrail Meclisi Knesset’in ezan yasağın onaylamasına tepki gösterdi. İslami Cihad liderlerinden Ahmed Müdellel, Filistinli hareketlere seferberlik çağrısında bulunurken Arap ve Müslüman halklardan da harekete geçmelerini istedi. 

Görüntülenme: 3671 Tarih: 10 Mart 2017 17:07
Filistin İslami Cihad'dan İslam Dünyasına Ezan Çağrısı

İslami Cihad Hareketi, Siyonist işgal yönetiminin Kudüs’te uygulamak istediği ezan yasağını, Gazze’de düzenlediği yürüyüşle protesto etti.
 
İslami Cihad liderlerinden Ahmet Müdellel, yürüyüş sonrasında yaptığı konuşmasında “İşgalci İsrail, yasayı onaylayarak Kudüs ve diğer işgal topraklarında ezanı engelleyemeyecek, katliam ve tutuklamamalara rağmen Filistin halkının iradesini zayıflatamayacak. Hak sözü söndürmek mümkün değil. İşgalcinin işlediği bu suç, önceki suçlarına ekleniyor. İşgalci, Müslümanların akidesini çiğniyor. Yasası, cesetlerimizi çiğnemedikçe yürürlüğe girmeyecek” dedi.
 
Müdellel “İşgalci, kararıyla bizim duygularımızla oynuyor ve Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan açısından ikiye bölerek, Mescid-i Aksa murabıtlarının hareketlerine sınırlama getirerek başlattığı çirkin siyasetini uygulamaya devam ediyor. Kudüs’teki halkımızın verdiği savaş sadece onların değil hepimizin savaşıdır” dedi.
 
Filistin direnişinin gücüne vurgu yapan Müdellel, “Direniş, sahip olduğu füzelerle son savaş sırasında Siyonistlerin hayatını tamamen felce uğrattı. Direniş, yeni savaşa hazır. Direniş, eskisinden daha güçlü” şeklinde konuştu.
 
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a çağrıda bulunan Müdellel, işgal yönetimiyle sürdürdüğü güvenlik işbirliğini sonlandırması ve işgal yönetiminin işlediği suçlara meşruiyet kazandıran siyasetini sonlandırmasını istedi.
 
İslam ve Arap dünyasına seslenen Müdellel “Akidemize birinci dereceden zarar veren ezan yasağı kararını durdurmak için Arap ve İslam halkları, acilen harekete geçmelidirler” dedi.
 
Müdellel son olarak ezan yasağı kararının durdurulması için Filistinli hareketlerden birleşmelerini ve Siyonist düşmana karşı seferberlik ilan etmelerini istedi.
 
“HER TÜRLÜ CEZAYA RAĞMEN EZAN OKUMAYA DEVAM EDİLSİN”
 
Kudüs eski müftüsü ve Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı İkrime Sabri de Kudüs ve diğer işgal topraklarında uygulanacak ezan yasağına uyulmaması çağrısında bulundu.
 
Sabri “İşgal yönetimi, ezan yasağı tasarısını sert rüzgarlarla karşılaştığı için tasarıyı bir süreliğine geri çekmişti. Şimdi ise farklı bir şekilde sundu. Ezan yasağı, gece 23:00 ile sabah 07:00 arasında uygulanacak. Burada amaç sabah namazıdır. Ama burada yasak, sabah namazıyla sınırlı kalmayacak. Ramazan ayındaki ibadetleri de içine alacak. Ramazan ayındaki sahur ve sabah ezanlarının yanı sıra ramazan ve kurban bayram namazlarından hemen sonra tekbir getirilmesi de yasak kapsamına giriyor” şeklinde konuştu.
 
Kudüs’te ezanın Hz. Ömer döneminde Bilal Bin Rabah’ın okuduğu zamandan beri ezanların susmadığını ifade eden İkrime Sabri, “Müezzinler, İsrail’in kendileri hakkında uygulayacağı her türlü cezaya rağmen karara kulak asmasınlar, ezan okumaya devam etsinler” diye konuştu.
 

 

Kaynak : Kudüs Haber

Yorumlar