İkrime Sabri, Siyonist İşgalcinin Ezan Yasağına Karşı Kudüs Halkına Destek Verilmesini İstedi

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin ezanı yasakladığı, Mescidi Aksa’nın hürmetini çiğnedi bu hassas ve kritik aşamada Kudüs’teki kuruluşlarla esnafa destek üzerinde odaklanmak gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 2880 Tarih: 11 Mart 2017 10:37
İkrime Sabri, Siyonist İşgalcinin Ezan Yasağına Karşı Kudüs Halkına Destek Verilmesini İstedi

Kudüs’te faaliyet gösteren Filistin Düşünce Forumu’nun Kudüs Basın Kulübü ile birlikte Kudüs Şihab Fakültesinde düzenlediği sempozyumda konuşan Şeyh Sabri, kendi kendine yetecek düzeyde sağlam adımlarla yürüyebilecek bağımsız Kudüs ekonomisi için çalışmak gerektiğini ifade etti.
Şeyh Sabri, Kudüs’teki ekonomiyi bağımsız kılmaya katkı sağlayacak, düşmanın ambargo, kuşatma ve dışlama politikaları karşısında alternatif olacak şekilde Kudüs için bir fon oluşturulması çağrısı yaptı.
Kudüs şehrinin Hz. Ömer’in fethiyle başlayan tarihi sürecindeki önemli istasyonlara değinen Şeyh Sabri, işgal rejiminin şehirdeki İslami kimliği değiştirme çabalarını da teker teker anlattı.
Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan yasa tasarını kabul eden Siyonist İsrail parlamentosu bu kararıyla Filistin içinde ve dışında büyük tepkilere neden oldu.
 
 fiem

Yorumlar