Fanatik Siyonist Eski Milletvekili 35 Yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (16 Mart Perşembe) El-Meğaribe Kapısı'nı işgal rejimi parlamentosu Knesset'in eski üyelerinden Moshe Feiglin'in Mescid-i Aksa'ya girmesinin ardından kapattı. 

Görüntülenme: 1984 Tarih: 17 Mart 2017 11:45
Fanatik Siyonist Eski Milletvekili 35 Yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Feiglin ile birlikte bu sabah 35 fanatik Yahudinin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.
Mescid-i Aksa'ya bu sabah Yahudi yerleşimcilerden oluşan başka grupların da baskın düzenlediği ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştığı ifade edildi.
İşgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı'nı açmadan ve baskınlardan önce Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.
Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını protesto ettikleri için isimleri kara listeye alınan kadın aktivistlerin yine işgal güçlerince Mescid-i Aksa'ya alınmadıkları belirtildi.
Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetiminin teşvikiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen yerleşimcilerin baskınlar için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettikleri ifade edildi. 
fiem

Yorumlar