Kudüs Halkı Siyonist Rejimin Ezan Yasağına Minare Dikerek Karşılık Verdi

İşgal altındaki Kudüs’e bağlı El-İseviyye köyü halkı, Siyonist işgal rejiminin ezanı yasaklama girişimine Kudüs’ün en yüksek minaresini dikerek karşılık verdi. 

Görüntülenme: 2086 Tarih: 18 Mart 2017 06:16
Kudüs Halkı Siyonist Rejimin Ezan Yasağına Minare Dikerek Karşılık Verdi

Minarenin tamamlanmasından sonra sıra alemin yerleştirilmesine geldi ve bu işlem yaklaşık yedi saat sürdü. Alem, kalabalık bir halk kitlesinin katılımıyla ve büyük bir törenle vinç yardımıyla minarenin üstüne yerleştirildi.
Minareyi yapan “Tek El” Derneği yetkilisi Yusuf Ubeyd, Filistin Enformasyon Merkezine yaptığı açıklamada, “Köy halkı yükselen binalar ve artan nüfus nedeniyle ezanı iyi duyamadığını belirterek eski minareyi yenisiyle değiştirme kararı verdi. Bunun üzerine daha yüksek bir minare yapmak için kolları sıvadılar. Minare yaşlı, kadın, çocuk ve genciyle köy halkının katkılarıyla yapıldı” dedi.
Minarenin 72, alemin ise 12 metre olduğunu hatırlatan Ubeyd, minarenin Kudüs şehriyle El-İseviyye köyünün Filistin toprağı olduğunu ve böyle kalmaya devam edeceğini yansıttığını söyledi.
Siyonist işgal hükümetiyle işgal parlamentosunun ezanı Kudüs’te ve 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarında yasaklama girişimi gölgesinde minarenin yapıldığını belirten Ubeyd, projenin yaklaşık 1 milyon 200 bin şikele mal olduğunu ifade etti.
Konuyla ilgili konuşan Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri ise “Allahu Ekber nidaları kindarlar, azgınlar ve komplocular istemese de buralarda yankılanmaya, camilerden ezan sesi yükselmeye devam edecektir. Kudüs’ün El-İseviyye köyünde yapılan en yüksek minare sadece köy halkı için değil, Kudüs ve bütün Filistin halkı için büyük bir başarıdır” diyerek, yapımı bir yıl süren projeye imza atan köy halkına müteşekkir olduklarını söyledi.
Siyonist işgal rejiminin sık sık ev yıkarak baskı kurduğu El-İseviyye köyünde 18 bin Filistinli yaşıyor.
 
fiem

Yorumlar