​İslami Cihad Üyesi Esir Açlık Grevine Başladığını Açıkladı

El-Halil'in batısındaki İzna beldesi sakinlerinden 34 yaşındaki esir Fadi Yusuf El-Kaysi, idari hapis cezasının ikinci kez uzatılmasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını açıkladı. 

Görüntülenme: 2603 Tarih: 20 Mart 2017 23:09
​İslami Cihad Üyesi Esir Açlık Grevine Başladığını Açıkladı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin esirin ailesinden edindiği bilgiye göre, Fadi El-Kaysi idari hapis cezasının sebepsiz olarak yenilenmesini reddederek açlık grevine başladı. Aile, oğullarının hiçbir suçlama yöneltilmeden keyfi olarak gözaltında tutulduğunu ifade etti.
Filistinli esir Fadi Yusuf El-Kaysi'nin birçok kez gözaltına alınarak idari hapisle cezalandırıldığı, son olarak serbest bırakıldıktan sadece iki ay sonra 19 Eylül 2016'da İzna beldesindeki evine baskın düzenleyen işgal güçlerince gözaltına alındığı bildirildi.
El-Kaysi'nin gözaltına alındıktan sonra Ofer askeri tutuklama merkezine götürüldüğü ve altı ay idari hapis cezasıyla cezalandırıldığı, cezasının bitiminden bir gün sonra yenilendiği kaydedildi.
 
Filistin'de faaliyet gösteren direniş gruplarından İslami Cihad'ın üyelerinden olan Fadi Yusuf El-Kaysi'nin evli ve dört çocuk babası olduğu belirtildi.
fiem

Yorumlar