Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri: Mescidi Aksa Pazarlık Konusu Yapılamaz

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescidi Aksa’nın pazarlık konusu olamayacağı gibi, Filistin topraklarından da taviz verilemeyeceğini belirterek, işgalcinin Mescidi Aksa ve muhafızlarına saldırısını kınadıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 1996 Tarih: 31 Mart 2017 12:41
Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri: Mescidi Aksa Pazarlık Konusu Yapılamaz

Bugün (31 Mart Cuma) Mescidi Aksa’da Cuma hutbesi veren Şeyh Sabri “Müslümanlar camilerini korumakta ısrar ediyorlar ve asla hürmetinin çiğnenmesine müsaade etmeyecekler. Mescidi Aksa sadece Müslümanlarındır, buranın Yahudilerle bir alakası yoktur. Siyonist işgal rejiminin zulüm ve barbarlığı Yahudiler için Mescidi Aksa’da hak doğurmaz. Mescidi Aksa üzerinde pazarlık yapılmaz, pazarlık konusu olmaz ve Filistin topraklarından asla taviz verilemez” dedi.
50 binden fazla Müslümanın namaz kıldığı Mescidi Aksa’da hutbe irad eden Şeyh Sabri Çarşamba günü Ürdün’de düzenlenen Arap Birliği zirvesine değinerek, “düzenlenen zirve bir günde bitti. Daha öncekilerden bir farkı yoktu. Sadece kınamayla yetindiler. Bunun yanında hayali barış umutlarını dillendirdiler. Yapılan bu tür zirvelerle ilgili daha fazla konuşmak gerekmez. La havle vela kuvvete illa billah. Hasbunallah ve ni’mel vekil” ifadesini kullandı.
30 Mart’a tekabül eden günün Toprak Günü olduğunu hatırlatan Şeyh Kabri, bugünün Filistin halkının yıllardır uğruna şehit verdiği nehirden denize kadar olan Filistin toprağıyla irtibatlı olduğunu söyledi.
1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşayan Filistinlilerle diğer bölgelerde yaşayan ve topraklarını savunma noktasında üzerlerine düşeni yapan halkı selamlayan Mescidi Aksa hatibi, işgalcinin bu toprakları gasp edip çalmasının zaman geçse de asıl halkının bu topraklardaki hakkını düşürmeyeceğini hatırlattı.
 Siyonist işgal rejiminin iddia edilen heykel ile ilgili araştırmalar yapmak iddiasıyla Mescidi Aksa’dan taş ve kaya parçaları çalmasına da değinen Şeyh Sabri şunları söyledi:
“İşgal rejimi 40 yıldır Silvan beldesinde, Mescidi Aksa çevresinde ve altında kazılar yapmaktadır. Ancak bizzat bazı Siyonist arkeologların ifadesiyle Yahudilerin tarihiyle ilgili bir şeye rastlamadılar. Bunda başarısız kalınca bu kez Mescidi Aksa’nın içine saldırmaya ve taşlarını çalmaya başladılar. Mescidi Aksa’nın muhafızları onların hırsızlıklarına engel olurken, işgal polisi buna aldırış etmeden muhafızlara saldırıp tutukladılar.”
 
 fiem

Yorumlar