Mart Ayında 1782 Siyonist Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Kudüs İsrail ve Filistin İşleri Araştırma Merkezi, Mart ayında 1782 işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ve geçen yılın aynı dönemine göre baskınlara katılanların sayısında artış olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 1988 Tarih: 02 Nisan 2017 12:40
Mart Ayında 1782 Siyonist Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Kudüs Merkezi bugün (2 Nisan Pazar) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Mart ayında 93 işgal subayının ve istihbarat görevlisinin askeri kıyafetleriyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ifade edildi.
Geçen ay Mescid-i Aksa'ya ayrıca "Heykel Öğrencileri" isimli örgütün üyesi 327 Yahudi öğrencinin, 1358 yerleşimcinin ve 34691 turistin girdiği kaydedildi.
Bildiride, Mescid-i Aksa'ya Mart ayında düzenlenen baskınlara katılanların bu yıl iki katına çıktığı ve geçen yıl Mart ayında 960 işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi.
Bildiride ayrıca geçen ay Mescid-i Aksa görevlilerinin de işgal güçlerinin ihlallerinden nasiplerini aldıkları ve 12'si bekçi 15 görevlinin gözaltına alındığı ifade edildi.
İşgal yönetimi ve fanatik Yahudi örgütleri yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye davet ederken, baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerinin tercih edildiği bildirildi.
 
fiem

Yorumlar