Siyonist Polisler Mescid-i Aksa'da Cemaate Saldırdı

Bugün (18 Haziran Pazar) Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyen yahudi yerleşimcileri himaye etmek amacıyla Mescidi Aksa sahasına giren işgalci güçlerle cami cemaati arasında çatışmalar çıktığı bazı kişilerin atılan gaz bombalarıyla yaralandığı bazı kişilerin de tutuklandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 2545 Tarih: 18 Haziran 2017 02:33
Siyonist Polisler Mescid-i Aksa'da Cemaate Saldırdı

Görgü şahitlerinin verdiği bilgilere göre bugün sabah bazı işgal güçleri, Mescidi Aksa'yı kirleten yahudi yerleşimcileri himaye etmek amacıyla Kıble Camisi'yle Kubbetu's-Sahra arasında bulunan ön kısımdan Mescidi Aksa'nın sahasına girdiler.
Cemaat yerleşimcilerin ve özel polis güçlerinin içeri girmesine tekbir sesleriyle karşı çıktılar. Bunun üzerine işgalci güçler engel oldular ve çatışmalar çıktı. Bir polisin hafif yaralanması gerekçesiyle işgal güçleri iki kişiyi tutukladılar. Ardından işgalci polisler Kıble Camisi'nin sahasına girerek bazı sandalyeleri gasp ettiler. Bu da cemaatin tepkisine neden oldu. İşgal güçleri cemaate karşı göz yaşartıcı gaz bombası ve ses bombası attı. Atılan bombalar bazı kişilerin yaralanmasına neden oldu.
Esir Kulübü'nün Müdürü Nasır Kavs'ın Filistin Enformasyon Merkezi'nin muhabirine verdiği bilgilere göre işgalci özel polis güçleri yabancılardan iki Müslümanı tutukladılar. Kavs, Mescidi Aksa sahasında durumun hâlen gergin olduğunu söyledi.
İşgal güçleri Mescidi Aksa içinde itikafa girenler için sahur yemeklerinin sokulmasına bir saat beklettikten sonra izin vermişti.
Ramazan ayında Mescidi Aksa'da işgalcilerle cami cemaati arasında gerginliklerin daha sık yaşandığı ifade edildi.
 
fiem

Yorumlar