İslami Cihad'tan Amerika'ya Sert Cevap

Filistin İslâmî Cihad Hareketi sözcüsü; Washington'un İşgal Rejimi Siyonizm ile açıkça elele vermesini milli özgürlük hareketlerinin kökünü kazımak olarak kabul ettiklerini belirtti.  

Görüntülenme: 2955 Tarih: 07 Ekim 2017 22:28
İslami Cihad'tan Amerika'ya Sert Cevap

Filistin İslâmî Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şehab, Qodsna'ya verdiği röportajda şunları söyledi: Filistin İslâmî Cihad Hareketi Genel Sekreterinin yeryüzünün gaspçılarına karşı göstereceği tepkide kimsenin iznine ya da Amerika'nın onayına ihtiyacı yoktur. Ramazan Abdullah, Filistin meselesi, vatan ve millet konusundaki yorulmak bilmeyen ve sürekli olan çalışması ile meşhurdur. O, vatanı Filistin'de milletine, İslam ümmetinin sabitelerine ve kendi haklarına bağlı ve bu konuda hiçbir duyarsızlığı veya tavizi kabul etmeyen bir kişiliktir. Bu doğrultuda Amerika ya da bölge ülkelerinin onayını almaya ihtiyacı yoktur ve de olmayacaktır.

Filistin İslâmî Cihad Hareketi sözcüsü, Amerika'nın, bu eylemleri kınamasını ve İsrail ile açıkça elele vermesini milli özgürlük hareketlerinin kökünü kazıma girişimi olarak değerlendirdi.

Şehab ayrıca şunları ifade etti: Açıklamamızda da işaret ettiğimiz gibi Amerika'nın Filistin İslâmî Cihad Hareketi Genel Sekreterini takip altına alması bizleri İşgal Rejimine karşı cihat etme konusunda daha kararlı hale getirmekte ve Filistin'in tamamen özgürleşmesi için verdiğimiz savaşın haklılığına geçmiştekinden daha fazla bağlanmamızı sağlamaktadır.

Qodsna'nın haberine göre, Filistin İslâmî Cihad Hareketinin kuruluşunun otuzuncu yılıyla birlikte FBI, hareketin genel sekreteri Ramazan Abdullah Şallah'ı arananlar listesine almıştır. Filistin Direniş Grupları Koalisyonu, Amerika'nın Şallah aleyhine aldığı kararı, "Siyonistlere yeni ve aşikâr bir hizmet" olarak değerlendirdi ve şunu vurguladı: Amerika bu kararıyla Siyonist Rejimden emir aldığını gösteriyor.

kudusgunu.com

Yorumlar