Nafiz Azzam: ‘Filistin Şehitlerinin Kanı Bu Ümmeti Uykudan Uyandırmaktadır’

İslâmî Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyelerinden Nafiz Azzam, Kudüs'ün asla 'Urşalim"( Siyonistlerin Kudüs'e verdiği isim)e dönüştürülemeyeceğini, Filistin halkı var olduğu müddetçe ‘Yüzyılın Anlaşması’na dayanmanın bir fayda sağlamayacağını ve varılan her kararın da yenilgiye mahkum olduğunu vurguladı.  

Görüntülenme: 2716 Tarih: 18 Mayıs 2018 12:01
Nafiz Azzam: ‘Filistin Şehitlerinin Kanı Bu Ümmeti Uykudan Uyandırmaktadır’

Qodsna'nın haberine göre; İslâmî Cihad Hareketi’nin Gazze Şeridi’nin doğusunda yer alan Han Yunus bölgesinde düzenlediği Şehit Ubeyde Salim'i Anma Programında konuşan Nafiz Azzam şunları hatırlattı: Filistin şehitlerinin kanı bu ümmeti uykudan uyandırmaktadır. Bu temiz kanlar ümmetin ulemasına haykırmakta, onlara, Gazze'de ve Kudüs'te yaşananlara ve ‘Yüzyılın Anlaşması’na karşı ne tür bir tutum takındıklarını sormaktadır.

Han Yunus bölgesindeki farklı kesimlerden binlerce Filistinlinin ve de İslâmî - milli halk hareketinden çok sayıda liderin de katıldığı programda konuşan Şeyh Azzam, İslam alimlerini  mücadeleye çağırdı ve İslam ulemasına seslenerek Kudüs'ün çalınmasına neden izin verdiklerini ve tüm bu yaşananlara karşı neden bir fetva yayınlamadıklarını sordu.

Filistin El Yevm'in aktardığı habere göre Azzam, Filistin halkının yaşadığı sıkıntıların günden güne artış göstermesinin sebebinin bazı Arap rejimlerinin gereksiz yere silah satın almaları ve abluka olduğuna işaret ederek, tek doğru yolun ümmetin düşmanı ile savaşmak olduğunu ve Filistin halkının İslam'ın değerlerini koruma ve savunma yolunda sebat göstererek mücadeleye devam ettiğini söyledi.  

Azzam ayrıca, Filistin halkının hedefe ulaşana kadar yoluna yılmadan irade ve azimle devam edeceğini hatırlatarak, aslında düşmanın, yeni her bir abluka ve cinayetten sonra Filistin halkının asla yenilemeyeceğini çok iyi anladığını vurguladı.

kudusgunu.com

Yorumlar