İşgalci İsrail'in Mescidi Aksa'yı Yıkma Planı Ortaya Çıktı

İşgal altındaki Kudüs kentindeki Filistin kaynakları, ırkçı İsrail rejiminin Mescid-i Aksa'yı yıkmak için üç yönlü planını ortaya çıkardı. 

Görüntülenme: 891 Tarih: 17 Ağustos 2022 13:15
İşgalci İsrail'in Mescidi Aksa'yı Yıkma Planı Ortaya Çıktı

Filistin el'Yovm'e göre,  Kudüs'teki Filistin kaynakları Salı günü bu planın amacının caminin nihai çöküşü niyetiyle Mescid-i Aksa ve çevresini kazmak ve kademeli olarak çökertmek olduğunu duyurdu.

Bu rapora göre, bu plan üç boyutlu olup, ikisi Mescid-i Aksa surlarını daha da zayıflatma niyetiyle kazı ve Mescid-i Aksa'nın yıkılma amacına uygun olarak kazmaya devam edilmesini içermektedir.

Birkaç yıl öncesinden bu kazıların devam etmesi, daha önce Mescid-i Aksa'nın 30 metre uzunluğundaki güney duvarında örneği görülen Mescid-i Aksa'nın duvarlarını zayıflattı.

Bu planın üçüncü yönü ise Mescid-i Aksa'nın duvarlarının yeniden inşasını ve onarımını engellemektir. Öyle ki zaman zaman cami duvarının ve çevresindeki duvarların taşları düşmektedir. 

Bu düşüş, özellikle Mescid-i Aksa'nın güney ve güneybatı bölgesinde meydana gelmekte ve asıl sebep işgalcilerin Mescid-i Aksa'nın içine sızma ve bu alanda kazı yapma girişiminde bulunmasıdır.

parstoday

Yorumlar