İslami Cihad'tan Korsan İsrail'e Şeyh Hıdır Adnan Uyarısı

İslami Cihad Hareketi, esir Şeyh Hıdır Adnan’ın hayatından işgal rejiminin sorumlu olduğunu belirterek, Adnan’ın şehit olması halinde işgal rejiminin Filistinli esiri katletme kararının bedelini çok ağır ödeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 281 Tarih: 19 Nisan 2023 06:58
İslami Cihad'tan Korsan İsrail'e Şeyh Hıdır Adnan Uyarısı

İslami Cihad Hareketi Ulusal İlişkiler Dairesi Başkanı Halid El-Bataş, dün (18 Nisan Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şeyh Hıdır Adnan’ın hayatını kurtarmak için çalışan tüm kurum ve şahıslara çağrıda bulunarak, çok geç olmadan bu sıkıntının bitmesi için işgal rejimine baskı yapmaya devam etmelerini istedi.
 

İşgal rejiminin asılsız ithamlarda bulunarak Şeyh Hıdır Adnan hakkında yargıdan haksız bir karar çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken El-Bataş, işgal rejiminin komplosunun gayet açık olduğunu ve Şeyh Hıdır Adnan’ı halkından, ailesinden ve arkadaşlarından uzaklaştırmayı hedeflediğini belirtti.
 

İşgal rejiminin komplosunun Şeyh Hıdır Adnan’ın iradesi ve direnişi karşısında başarılı olamayacağını kaydeden El-Bataş, açlık grevinde kritik bir aşamaya ulaşan Şeyh Hıdır Adnan başta olmak üzere Filistinli esirlere destek çağrısında bulundu.
 

Şeyh Hıdır Adnan haksız yere gözaltında tutulmasını protesto için başladığı açlık grevinde 73 günü geride bırakırken, işgal rejimi “Salim” mahkemesi İslami Cihad liderinin serbest bırakılması talebiyle ilgili kararını yarına erteledi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar