Ebu Hamza Cephe Hattı İle İlgili Bilgiler Verdi

Filistin İslami Cihad hareketinin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın Askeri Sözcüsü Ebu Hamza, direniş güçlerinin Gazze'nin kuzeyindeki Şucaiye mahallesinde bir İsrail işgal gücünü yakın mesafeden başarıyla etkisiz hale getirdiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 233 Tarih: 17 Temmuz 2024 04:00
Ebu Hamza Cephe Hattı İle İlgili Bilgiler Verdi

Ebu Hamza yaptığı açıklamada, işgalcilerin tanklarını hedef alan ve hasar veren patlayıcı cihazların bulunduğu Refah, Şabora mahallesi, Yibna ve Tel el-Sultan'da İsrail işgal stratejilerinin etkisizliğini vurguladı. Direniş'in çeşitli bölgelerde güçlü ve aktif bir varlık sürdürdüğünün altını çizdi.

Ebu Hamza ayrıca, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara yönelik kötü muameleyi de kınadı ve bunu “sistematik Siyonist vahşet ve adaletsizliğin” bir yansıması olarak nitelendirdi. Tutukluların haklarının işgal güçleri tarafından daha önce görülmemiş düzeyde ihlal edildiğini belirtti.

Filistin direnişinin tutsakların durumuna öncelik verdiğini yineleyerek, “Düşmanın kibir ve baskısına rağmen tutsakların kurtuluşu kaçınılmazdır” dedi.

Ebu Hamza İsrail rejiminin “ciddi operasyonel başarısızlıklarını” örtbas etmek için sivilleri hedef almak ve katliam yapmak gibi “alçakça” bir taktiğe başvurduğunu kaydetti.

Direniş'in “işgal defedilene kadar mevcut tüm araç ve yöntemlerle” mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduğunu yineleyen Ebu Hamza, seferberlik ve mücadele çabalarının sürdürülmesi çağrısında bulundu.

İsrail işgal güçleri geçtiğimiz perşembe günü Şucaiye'ye yönelik saldırılarını durduracaklarını açıklamıştı.

Direnişin saldırılarının devam ettiği bir döneme denk gelen bu duyuru, Direniş'in bölgedeki kararlı varlığının ve güçlü operasyonel kabiliyetlerinin altını çiziyor.

Kudüs Tugayları, savaşçılarının güneydoğu Şucaiye'deki bir tepede konuşlanan İsrail işgal güçlerine havan topu mermileri attığını söylemişti.

Çarşamba günü cepheden dönen Kudüs Tugayları savaşçıları da işgal güçleriyle doğrudan çatışmalar ve bir keskin nişancı operasyonu da dahil olmak üzere çeşitli saldırılar gerçekleştirdiklerini bildirmişti.

Direniş grubu, savaşçılarının mahalledeki bir binada konuşlanmış bir İsrail özel kuvvetiyle çatışmaya girdiğini açıklamış ve işgal birlikleri arasında kayıplar olduğunu bildirmişti.

Kudüs Tugayları savaşçıları ayrıca, İsrail araçlarını hedef alan birkaç el yapımı patlayıcı (EYP) patlatarak, mahallede bir İsrail kuvvetiyle yakın mesafeli bir çatışmaya girmişti.

Bir keskin nişancı birliği de daha önce bahsedilen tepenin yakınlarında bir İsrail askerini vurmuştu.

YDH

Yorumlar