El-Fetih, Ayn’ul Hilve için Devreye Giriyor

Lübnan’daki Filistin kamplarından Ayn’ul Hilve’de farklı gruplar arasında yaşanan anlaşmazlık ortamının sona ermesi için el-Fetih hareketinin devreye gireceği belirtildi.  

Görüntülenme: 1016 Tarih: 21 Ocak 2015 22:18
El-Fetih, Ayn’ul Hilve için Devreye Giriyor

Lübnan’daki Filistin kamplarından Ayn’ul Hilve’de farklı gruplar arasında yaşanan anlaşmazlık ortamının sona ermesi için el-Fetih hareketinin devreye gireceği belirtildi.

Filistin Yönetimi Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas’ın yardımcısı olan Azzam el-Ahmed’in üst düzey Lübnanlı yetkililerle ve bölgedeki Fetih temsilcileriyle görüşmek üzere Lübnan’a gittiği öğrenildi.

Lübnan’da yayın yapan el-Ahbar gazetesinin haberine göre Azzam el-Ahmed, Sayda kentinde bulunan Ayn’ul Hilve Filistin mülteci kampında yaşanan son krizi çözme niyetiyle bu ziyareti gerçekleştiriyor.

Lübnan ed-Diyar gazetesinin aktardığı habere göre ise Ayn’ul Hilve mülteci kampında son süreçte yaşanan olaylarda Suriye’deki “devrim” hareketinden etkilenen ve Selefi düşünceye sahip olduğu bilinen bir grubun kampı kontrol altına almak maksadıyla diğer gruplar üzerinde tahakküm kurma çabası içinde olduğu belirtiliyor.

Çatışma ortamının yaşanmasını istemeyen bazı Filistinli grupların Lübnan güvenlik güçlerine konuyla ilgili bilgilendirmede bulunduğu ve kampta sükunetin tesis edilmesi için gerekirse Lübnan güvenlik güçleri ile işbirliği yapabileceklerini ifade ettikleri açıklandı.

Normal şartlarda uzun süren görüşmeler neticesinde Lübnan’da bulunan 12 ayrı Filistin mülteci kampına Lübnan güvenlik güçlerinin girmesi yasaklanmış ve kampların güvenliğinin Filistinli gruplar tarafından kendi aralarında oluşturdukları anlayış çerçevesinde sağlanması gerektiği konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Öte yandan Lübnan en-Nahar gazetesinin haberine göre ise 80,000’i aşkın Filistinli’nin yaşadığı Ayn’ul Hilve mülteci kampında belli oranda etkinliği bulunan Filistin el-Fetih hareketinin bu sorunu çözmek için öncelikle Filistin Yönetimi Batı Şeria İstihbarat Birimi başkanı Tevfik Tiravi’yi görevlendirdiği fakat sonrasında görevin Azzam el-Ahmed’e tevdi edildiği belirtildi.

İslami Analiz

Yorumlar