İşgal Polisi, Kudüslü İki Kadını Mescid-i Aksa Çıkışı Gözaltına Aldı

İşgal polisi, bugün (22 Ocak Perşembe) Filistinli iki kadını Mescid-i Aksa'dan çıkarken gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1542 Tarih: 22 Ocak 2015 21:49
İşgal Polisi, Kudüslü İki Kadını Mescid-i Aksa Çıkışı Gözaltına Aldı

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi Medya Koordinatörü Firas Ed-Dibs, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, işgal polisinin Kudüs kenti sakinlerinden Nur Ebu Sinine'yi Mescid-i Aksa'nın Es-Silsile Kapısı'ndan ve 14 yaşındaki Hur Abidin isimli genç kızı El-Esbat Kapısı'ndan çıkarken gözaltına aldığını bildirdi. Sinine ve Abidin'in işgal güçlerince sorguya çekilmek üzere El-Kışla sorgu merkezine götürüldüğü ifade edildi.

Ed-Dibs, fanatik Yahudi yerleşimcilerden bir grubun işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini, Mescid-i Aksa'nın avlusunun çeşitli bölgelerinde dolaşan grubun daha sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıktığını söyledi.

Mescid-i Aksa cemaatinin ve ilim öğrencilerinin provokatif davranışlar sergileyen Yahudi yerleşimcilere yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiğini bildiren Ed-Dibs, Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polislerinin Filistinli kadınların ve genç erkeklerin kimliklerini girişte alıkoyduğunu belirtti.

fiem

Yorumlar