Mescid-i Aksa'nın Etrafı Kuşatıldı!

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci: Mescid-i Aksa tamamen ibadete kapatıldı.  

Görüntülenme: 1678 Tarih: 11 Şubat 2015 16:32
Mescid-i Aksa'nın Etrafı Kuşatıldı!

Sadece Kudüs ve Mescid-i Aksa için faaliyet gösteren ilk dernek olan Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci, yaptığı basın toplantısında, 2014 yılında Mescid-i Aksa'ya yapılan baskı ve baskınların arttığını, tarihinde ilk defa Aksa'nın tamamen ibadete kapatıldığını belirtti.

2014 SALDIRILARIN ZİRVEYE ÇIKTIĞI YIL OLDU

Mescid-i Aksa'ya yapılan baskın ve saldırıların 2014 yılında ciddi bir artış gösterdiğinin altının çizen Demirci, tarihinde ilk kez 2014 yılında Mescid-i Aksa'nın tamamen ibadete kapatıldığını hatırlattı.

Özellikle Ramazan ayının Cuma günlerinde yaklaşık 500 bin kişinin aynı anda namaz kıldığı mescitte bu yıl artan baskılar nedeniyle Ramazan ayında sadece 30 bin kişinin ibadet edebildiğinin altı çizildi.

MESCİD-İ AKSA'YA HER GÜN 50 OTOBÜS SEFERİ

Beyarık seferleri ile her gün 50 otobüs seferi düzenleyen dernek, çevre şehirlerdeki Filistinlileri Mescid-i Aksa'ya taşıyor. Demirci, buraya giden Müslümanların, gün boyunca mescitte nöbet tuttuklarını ve İsrail baskınlarına karşı mescidi boş bırakmadıklarını söyledi.

MESCİD-İ AKSA'NIN ALTINDAKİ KAZI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mescid-i Aksa'nın altında her gün kazı çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Muhammet Demirci, mescitte ve çevrede yaşayan Filistinlilerin evlerinde çatlaklar ve çöküntüler olduğuna ve İsrail'in bu evleri 'çevreye karşı tehdit oluşturduğu' gerekçesiyle boşaltarak Mescid-i Aksa'nın çevresinden Müslümanları uzaklaştırdığına vurgu yaptı.

İSRAİL ONARILMAYAN CAMİLERE EL KOYUYOR

İsrail'in Mescid-i Aksa çevresinde 170 yeni sinagog inşa ettiğini aktaran Muhammet Demirci, böyle bir ihtiyaç olmadığı halde bu inşaatların sürdüğünü vurguladı. Mirasımız Derneğinin bugüne dek 140 adet tarihi camiyi onardığını belirten Demirci, onarılmayan camilere İsrail'in 'yıkılma tehlikesine karşı' el koyduğunu kaydetti.

 Yeni Şafak

 

Yorumlar