İşgal Mahkemesi Mescid-i Aksa Bekçisine 3 Ay Hapis Cezası Verdi

Kudüs'teki işgal mahkemesi, bu sabah (16 Şubat Pazartesi) Mescid-i Aksa bekçilerinden birini 3 ay hapis cezasına mahkum etti.  

Görüntülenme: 1550 Tarih: 16 Şubat 2015 13:17
İşgal Mahkemesi Mescid-i Aksa Bekçisine 3 Ay Hapis Cezası Verdi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal mahkemesi Mescid-i Aksa bekçilerinden Mühenned İdris'e işgal polisinin Mescid-i Aksa içinde çalışmasını engelleme suçlamasıyla 3 ay fiili hapis cezası verdi.

Ed-Damir İnsan Hakları Müessesesi avukatlarından Muhammed Mahmud, işgal güçlerinin Kudüs kentinde Filistinli 4 genci gözaltına aldığını açıkladı. Avukat Muhammed Mahmud, gözaltına alınan gençlerin Şeyh Cerrah Mahallesi'nden 16 yaşındaki Ahmed Ebu Fuli, Et-Tur'dan 16 yaşındaki Muhammed Ziyad Ebu İsbiytan, Mecdi Hedra ve Lüey Es-Sayyad olduğunu bildirdi.

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde baskınlarını ve operasyonlarını sürdürdüğü ve bu sabah erken saatlerde Kudüs'ün doğusundaki El-Ayzeriyye beldesi sakinlerinden iki genci gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal radyosu, gözaltına alınan gençlerin işgalcilere taş ve molotof atmakla suçlandıklarını ve sorguya çekilmek üzere Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi'ne götürüldüğünü belirtti.

İşgal güçleri Batı Yaka'nın Cenin kentinde de dün gece 24 yaşındaki Beşşar İsa Said Seblan isimli genci gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar