İşgal Yönetimi, Kudüs'te Yüzlerce Dönüm Arazinin Gasp Edilmesi Kararını Onayladı

İşgal rejimindeki Planlama ve İnşaat Komitesi, dün akşam (18 Şubat Çarşamba) Kudüs'ün doğu girişinde yüzlerce dönüm araziye çöp toplama tesisleri yapmak amacıyla el koyma ve sözkonusu araziler üzerinde yaşayan Filistinlileri bölgeden uzaklaştırma planını onayladı.  

Görüntülenme: 1706 Tarih: 19 Şubat 2015 20:21
İşgal Yönetimi, Kudüs'te Yüzlerce Dönüm Arazinin Gasp Edilmesi Kararını Onayladı

Kudüs'teki işgal belediyesinin ve "İsrail Arazileri Dairesi"nin planına göre, Filistinlilere ait 520 dönümlük özel mülke çöp toplama tesisleri için el konulacak.

İşgal yönetiminin "Doğu Kapısı" adını verdiği proje uyarınca özellikle Ra's Hamis ve Ra's Şehhade bölgeleriyle Anata, El-İseviyye ve Zaim arasındaki bölgede binlerce dönümlük arazi gasp edilecek ve bölgede çadırlarda ve basit bir şekilde yapılmış evlerde yaşayan bedevi Araplar yaşadıkları topraklardan kovulacak.

Pisgat Zeev Yahudi Yerleşkesi için Kudüs'ün kuzeyinde geniş arazilerin gasp edildiği 1991 yılından bu yana Filistinlere ait özel mülklerden ilk kez bu kadar geniş bir araziye el konulmasının onaylandığı kaydedilirken, arazileri gasp edilen El-İseviyye ve Şufat sakinlerinin karara itiraz ettikleri fakat işgal yönetiminin itirazları dikkate almadığı hatırlatıldı.

Planlama ve İnşaat Komitesi, yapılan tüm itirazları reddederek, Kudüs'teki Yahudi yerleşkelerinde inşaat faaliyetlerinin devam edebilmesi için çöp toplama tesislerinin zaruri olduğunu iddia etti.

fiem

Yorumlar