İslamî Cihad: “Gelişmeler Zor Bir Savaşın Habercisi”

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Habib, Gazze’deki durumun endişe verici ve çetin olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1640 Tarih: 21 Şubat 2015 16:59
İslamî Cihad: “Gelişmeler Zor Bir Savaşın Habercisi”

İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Habib yaptığı açıklamada, “Gazze ekonomik, siyaset ve günlük yaşam açısından gerçek bir kriz yaşıyor. Bu durum kimsenin hoşuna gitmiyor. Bunların yanında kuşatma altındaki bölgede işleri aksatan daha bir çok olumsuzluk var. Daha önce varılan uzlaşı anlaşması ise bir türlü tamamlanamadı” dedi.

Gazze’deki duruma da değinen Habib, sürdürülen ambargo ve bir türlü hızlandırılamayan yeniden imar nedeniyle hayatın her alanında sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

İsim vermeden bazı çevrelerin işgal rejimiyle yeni çatışmaya girmek için uğraştığına dikkat çeken Habib, yeni bir savaşın ise daha sert, daha ağır ve daha çetin geçeceğini söyledi.

Birikmiş sorunların çözümüne de değinen Habib şöyle konuştu: “Çözüm, uzlaşı anlaşmasındaki maddeleri olduğu gibi hayata geçirmededir. Gazze’nin kurtuluş gemisi budur. Durum gittikçe kötüye gidiyor. Filistin vatandaşının daha fazla yük almaya, iç ihtilaflara dayanmaya takati kalmadı.”

fiem

Yorumlar