İşgal Mahkemesi 4 Kadının Mescid-i Aksa'dan Uzaklaştırılmasına Karar Verdi

Kudüs'teki işgal rejimi Sulh Mahkemesi, dün (25 Şubat Çarşamba) Filistinli dört kadının kefaletle serbest bırakılması ve Mescid-i Aksa'dan değişik sürelerde uzaklaştırılması kararı verdi. Kadınları mahkemede "Kudüsüm" İnsan Hakları Müessesesi'nden Avukat Remzi Kuteybat'ın savunduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 1521 Tarih: 26 Şubat 2015 02:57
İşgal Mahkemesi 4 Kadının Mescid-i Aksa'dan Uzaklaştırılmasına Karar Verdi

Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polisleri önceki gün Mescid-i Aksa cemaati kadınlardan Hatice Huveys, Latife Muhaymir, Cihad El-Ğazzavi ve bir genç kızı Mescid-i Aksa'dan çıkarken gözaltına almış ve El-Kışla Sorgu Merkezi'ne, oradan da El-Meskubiyye Merkezi'ne götürmüş ve gözaltı süreleri 24 saat uzatılmıştı.

48 yaşındaki Kudüslü kadın Latife Muhaymir gözaltına alındıktan sonra önceki gece sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldı. İşgal polisi, Muhaymir'i dün hasta haliyle mahkemeye çıkardı.

İşgal mahkemesi, Hatice Huveys'in 60 gün, Cihad El-Ğazzavi'nin 30 gün, Latife Muhaymir ve diğer genç kızın ise 10 gün Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılmasına karar verdi.

Kadınlardan Hatice Huveys'in beş çocuk annesi olduğu, daha önce de üç kez gözaltına alındığı ve Mescid-i Aksa'dan toplam 96 gün uzaklaştırıldığı, mahkeme salonundan "Camime girip çıkmama işgalci karar veriyor" diyerek ve ağlayarak çıktığı bildirildi.

fiem

Yorumlar