İşgal Güçleri, Kudüs'ün Silvan Beldesinde 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Siyonist işgal güçlerinin Arap kılığına giren birliği, dün akşam (7 Mart Cumartesi) işgal altındaki Kudüs kenti Vadi'l-Cevz mahallesinde 5 Filistinliyi gözaltına alırken, bölgede yaşanan çatışmalarda 6 gencin de plastik mermilerle yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1647 Tarih: 08 Mart 2015 12:41
İşgal Güçleri, Kudüs'ün Silvan Beldesinde 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Kudüs'ün Silvan beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi. Görgü tanıkları, Filistinli gençlerin Kudüs'ün "Ebu Tur" mahallesine baskın düzenleyerek Yahudi yerleşimcilere ait araçların camlarını kırdıklarını söyledi.

Ed-Damir İnsan Hakları Müessesesi avukatlarından Muhammed Mahmud, işgal güçlerinin Vadi'l-Cevz mahallesinden 5 kişiyi gözaltına aldığını ve Salahuddin Caddesi'ndeki polis karakoluna götürdüğünü, gözaltına alınanlar arasında Davud Ğurab, Hammade Sıyam ve Sami Useyle'nin de olduğunu belirtti.

Bu arada, Ez-Zuhr bölgesindeki ve çevresindeki çatışmalar sırasında Filistinli 6 gencin plastik mermilerle yaralandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin çatışmalar sırasında yoğun bir şekilde ses bombası ve plastik mermi kullandığını, vatandaşların araçlarına silah dipçikleriyle vurduğunu, Filistinli gençlerin de çöp kutularını yaktığını ve işgal güçlerine taş attığını söyledi.

fiem

Yorumlar