Bukeyrat: “Aksa’daki Kazılar Siyonist Rüyayı Gerçekleştirmek İçindir”

Özelde Mescidi Aksa, genelde Kudüs Siyonist işgal rejiminin açık ve gizli kazı planlarına maruz kalıyor. Bu planları uygulayanlarla uygulama metotları farklı. Ancak ortak bir noktaları ve hedefleri var. O da işgal altındaki Kudüs’ün İslamî kimliğini değiştirmek. Bununla Kudüs’ü ziyaret etmek isteyenlere buranın bir Yahudi şehri olduğu intibaı vermek ve bu konudaki Yahudi mitolojiyle ilgili bir rüyayı gerçekleştirmek istiyorlar.  

Görüntülenme: 1440 Tarih: 14 Mart 2015 04:40
Bukeyrat: “Aksa’daki Kazılar Siyonist Rüyayı Gerçekleştirmek İçindir”

Konuyla ilgili olarak Filistin Enformasyon Merkezi'nin görüştüğü Filistin Evkaf Bakanlığı'na bağlı Şer’i Eğitim Müdürü Dr. Nacih Bukeyrat yaptığı değerlendirmede, Kudüs ve Mescidi Aksa’da yapılan kazılarla Siyonist rejimin yerin üstünde olduğu kadar yerin altında da kendilerine ait efsaneyi doğrulatmak için yeni emrivakiler yapmak istediklerini söyledi.

Bukeyrat ayrıca şunları paylaştı: “Kazı çalışmaları 1967 yılında fiilen başladı. Şimdiye kadar toplam 64 kazı yapıldı. Bunlardan 48’i tamamlanırken, geri kalanlarda çalışmalar sürüyor. Bunların çoğu Kudüs’ün eski bölümü, Silvan beldesi ve şehrin eski bölümünde yer alan surların çevresinde sürüyor.”

Siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescidi Aksa’ya dönük kirli planları konusunda Filistinlilerin yaptığı çağrı ve feryatlar ümmette maalesef gereken yankıyı henüz bulmamıştır.
fiem

Yorumlar