Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar, bu sabah (22 Mart Pazar) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1547 Tarih: 22 Mart 2015 02:55
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nden edindiği bilgiye göre, baskına katılan Yahudi yerleşimcilerden bir grup provokatif bir şekilde Kubbetu's-Sahra Mescidi sahanlığına çıkma girişiminde bulundu ancak Mescid-i Aksa bekçileri müdahale ederek yerleşimcilerin Kubbetu's-Sahra Mescidi sahanlığına çıkmasına izin vermedi.

İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa'nın avlusunda cemaatten ve ilim öğrencilerinden çok sayıda kişi olduğunu ve yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiklerini bildirdi.

Kudüs'teki medya kaynakları ise 126 Yahudi yerleşimciden oluşan grupların El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini söyledi.

Yahudi yerleşimcilerden dört grubun El-Mağaribe Kapısı'nı Es-Silsile Kapısı'na bağlayan yoldan baskın yaptığını ifade eden kaynaklar, baskın sonrası Mescid-i Aksa'dan çıkan yerleşimcilerin kapıların önünde toplanarak provokatif bir şekilde şarkı söyleyip dans ettiklerini belirtti.

fiem

Yorumlar