Filistinli Müslümanlar Mescid-i Aksa Baskınlarına Tepki Gösterdi

Yahudi yerleşimcilerden bir grup, bugün (23 Mart Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1382 Tarih: 23 Mart 2015 08:42
Filistinli Müslümanlar Mescid-i Aksa Baskınlarına Tepki Gösterdi

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, yaklaşık 30 Yahudi yerleşimci bugün işgal askerlerinin ve işgal polisi özel kuvvetlerinin himayesinde provokatif bir şekilde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Mescid-i Aksa'da bulunan erkek ve kadın cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiklerini ve Yahudi yerleşimcilerin peşini Es-Silsile Kapısı'ndan çıkana kadar bırakmadıklarını ifade eden görgü tanıkları, işgal polislerinden birinin Es-Silsile Kapısı yakınlarında cemaatten bir kişiye Mescid-i Aksa kapılarında görevli polislere kimliğini teslim etmeyi reddettiği gerekçesiyle saldırdığını ve itekleyerek yere düşürdüğünü söyledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın cemaatinden bir kadına da çirkin sözler söylediklerini ve bunun üzerine Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani'nin ve görevlilerin işgal güçlerini sakinleştirmek için duruma müdahale ettiklerini bildirdi.

fiem

Yorumlar