İslami Cihad Şehid Yasin'i Unutmadı

İslami Cihad Hareketi’nin Lübnan temsilcisi Ebu İmad Er-Rıfai, dün “Palestine Today”a yaptığı açıklamalarda Hamas Hareketi’nin kurucusu olan Şeyh Ahmed Yasin’in direnişin sembollerinden biri olduğunu ve Filistin direnişi açısından kritik bir rol oynadığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1886 Tarih: 23 Mart 2015 06:56
İslami Cihad Şehid Yasin'i Unutmadı

İslami Cihad Hareketi’nin Lübnan temsilcisi Ebu İmad Er-Rıfai, dün “Palestine Today”a yaptığı açıklamalarda Hamas Hareketi’nin kurucusu olan Şeyh Ahmed Yasin’in direnişin sembollerinden biri olduğunu ve Filistin direnişi açısından kritik bir rol oynadığını ifade etti. Ahmed Yasin’in şehadetinin 11. yıldönümünde konuşan Rıfai, şehitlerin hatırasının Filistin halkının vicdanında canlı kalmaya devam edeceğini ifade etti.

Şehitlerin kanının Filistin halkına güç verdiğini söyleyen Rıfai, düşman ne kadar bu yolu engellemeye çalışsa da Filistin halkının dava uğruna kendi canını feda edecek kadar kararlı olduğuna dikkat çekti. Rıfai “Şehitlerimizin kanı Filistin’e giden yolu inşa edecektir” dedi.

Öte yandan, İslami Cihad Hareketi Şeyh Ahmed Yasin’in şehadetinin 11. yılında şehitlerin yoluna sadık olduklarını ifade ettikleri bir bildiri yayımladı ve Filistin halkına dağıttı. Bildiride Şeyh Ahmed Yasin’in engelli olmasına rağmen bir an olsun geri durmamasının ve kendi canını feda etmesinin bu ümmete büyük bir örnek teşkil ettiği ifade edildi.

Bildiride, Şeyh Ahmed Yasin’in Filistin halkının direnişi destekleyerek ve mücahidlere kucak açarak Siyonist düşmana karşı gücünü birleştirme noktasında etkili bir rol oynadığı belirtildi.

Açıklamada, işgal güçlerinin Şeyh Ahmed Yasin’i öldürerek direnişi bozguna uğratacakları vehmine kapıldıkları, ancak tüm hayallerinin boşa çıktığı, Şeyh Yasin’in sedasının hala halkın içinde yankı bulmaya devam ettiği belirtildi.

Bildirinin devamında özellikle de böyle bir günde safları birleştirme ve Siyonist düşmana karşı durma hususunda çağrı yapıldı ve Şeyh Ahmed Yasin’in sözleri hatırlatıldı: “Cihad, direniş, şehadet bize izzetimizi verir. Ancak teslim olmak ancak korkaklık ve rezilliktir.”

Ümmeti Siyonist düşmana karşı saf olmaya çağıran İslamî Cihad, son olarak “Dr. Fethi Şikaki”, “Yaser Arafat” ve “Ebu Ali Mustafa”yı da anarak bildiriyi tamamladı.

 

İslami Analiz

Yorumlar