Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

İşgal güçleri bu sabah (1 Nisan Çarşamba) Mescid-i Aksa'nın avlusunda Kudüslü bir kadını gözaltına alırken, Yahudi yerleşimcilerden oluşan bir grubunda Yahudi bayramlarını bahane ederek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.  

Görüntülenme: 1323 Tarih: 01 Nisan 2015 08:08
Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yerel kaynaklar, işgal polisinin Kudüslü Ravan Ebu Hedvan'ı "El-Mutahhara Kapısı'nda gözaltına aldığını ve sorguya çekmek üzere Eski Belde semtindeki Beit Eliyahu Karakolu'na götürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 30 Yahudi yerleşimcinin aileleriyle birlikte sabah saatlerinde El-Mağaribe Kapısı'ndan yalınayak girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini belirten kaynaklar, baskın sırasında işgal askerlerinin yerleşimcilere eşlik ettiğini ve koruma sağladığını, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan cemaatin ise yerleşimcilere yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiğini ifade etti.

İşgalci polislerden birinin baskın sırasında yerleşimcileri protesto eden cemaati kamerayla kayda aldığı ve işgal güçlerinin protestocuları Mescid-i Aksa'dan çıkışta gözaltına almasının beklendiği bildirildi.

Bu arada, Yahudilerce kutsal sayılan ve önümüzdeki Cumartesi gününe denk gelen Pesah bayramının yaklaşmasıyla yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınların yoğunlaştığına dikkat çekildi.

fiem

Yorumlar