Siyonistler Mescid-i Aksa'yı İşgal Etmek İçin Yeni Plan Peşinde

Siyonist işgal rejimine bağlı Kudüs Belediyesi, şehrin dış kısımlarına inşa edilmiş olan yahudi yerleşim merkezlerinde ikamet eden yerleşimcileri Mescidi Aksa'ya taşımak amacıyla bir tramvay hattı oluşturdu. 

Görüntülenme: 1626 Tarih: 04 Nisan 2015 19:42
Siyonistler Mescid-i Aksa'yı İşgal Etmek İçin Yeni Plan Peşinde

Tramvay hattının Kudüs'ün el-Halil kapısından başladığı Eski Kudüs'ün içinden geçtiği ve Mescidi Aksa'nın Mağripliler kapısı tarafında bulunan ve işgalcilerin Ağlama Duvarı Müslümanların ise Burak Duvarı adını verdiği duvara uzandığı ifade edildi.

Kudüs konusunda uzman olan Cemal Amr, böyle bir ulaşım hattı kurulmasının amacının yahudi yerleşimcilerin yanı sıra şehre dışarıdan gelen tüm turistleri taşıma amacı taşıdığını dile getirdi. Amr, dinî önderlerinin bu işi yakın zamanda Telmud rivayetlerine dayandırdıklarını duymalarının mümkün olabileceğine dikkat çekti.

Cemal Amr, işgal belediyesinin böyle bir tramvay hattı kurmakla Burak duvarına ve Mescidi Aksa'ya gelen yerleşimcilerin sayısını ve buralardaki yahudi varlığını artırmayı hedeflediğini söyledi.

İşgal hükümetinin de Kudüs'teki yahudileştirme planına yarar sağlayan tüm plan ve projelere destek verdiğine dikkat çeken Amr, böyle bir tramvay hattının aynı zamanda güçlü bir güvenlik korumasına alınmasının söz konusu olacağını bunun da Eski Kudüs'te yaşayan Filistinliler açısından büyük sıkıntılara neden olacağını dile getirdi.

Cemal Amr bu tür projelerin Kudüslülerin iyice boğazlarını sıktığını ve hareket alanlarını tamamen daralttığını ifade etti.

FİEM

Yorumlar