Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimciler bu sabah (5 Nisan Pazar) Yahudilerce kutsal sayılan Pesah (Hamursuz) Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1420 Tarih: 05 Nisan 2015 23:57
Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan Filistinlilerden edinilen bilgiye göre, 20 civarında Yahudi yerleşimci işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdi. Mescid-i Aksa'da nöbet tutan cemaatin baskına tepki göstererek Yahudi yerleşimcileri yüksek sesle tekbir getirerek protesto ettiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin bir hafta süren Yahudi bayram günleri dolayısıyla baskınlarını yoğunlaştıran yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi için El-Meğaribe Kapısı'nı sürekli açık tuttuğu kaydedildi.

Bu arada, Filistinli gençler sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla önümüzdeki Salı günü Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde gerçekleştirmeyi planladıkları baskın ve ayin girişimine karşı Mescid-i Aksa'da bulunma çağrısı yaptı.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskına teşvik ediyor.

fiem

Yorumlar