Mescid-i Aksa Cemaatinden Siyonistlere Protesto

Kudüs ve Mescid-i Aksa Enformasyon Merkezi "QPress", erkeklerden, kadınlardan ve çocuklardan oluşan Mescid-i Aksa cemaatinin bugün (9 Nisan Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskına direndiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1583 Tarih: 09 Nisan 2015 16:01
Mescid-i Aksa Cemaatinden Siyonistlere Protesto

QPress tarafından bugün konuyla ilgili yapılan açıklamada, cemaatin tekbir ve tehlil seslerinin Mescid-i Aksa'nın her yanından yükseldiği, işgal askerlerinin cemaate müdahale ederek elleriyle iteklemeleri nedeniyle Mescid-i Aksa'da ve çevresinde gerginlik yaşandığı ifade edildi.

Sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'da Kudüs'ten ve 1948'de işgal edilen topraklardan gelen Filistinlilerden çok sayıda kişinin bulunduğunu belirten QPress, Mescid-i Aksa'nın çeşitli bölgelerine dağılan cemaatin halkalar oluşturarak Kur'an okuduğunu ve yüksek sesle tekbir ve tehlil getirdiğini söyledi.

Bu arada Mescid-i Aksa'nın kapılarında da işgal güçlerinin cemaatten birçok kişinin kimliğine el koyarak Mescid-i Aksa'ya girişleri aksatmaya çalıştığı bildirildi.

Bugün sabah saatlerinde bir grup Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği fakat çok fazla kalamadan Mescid-i Aksa'yı terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

fiem

Yorumlar