Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimciler bu sabah (11 Mayıs Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1413 Tarih: 11 Mayıs 2015 01:40
Siyonistlerden Mescid-i  Aksa'ya Baskın

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya sabah saatlerinden itibaren girmeye başladı. İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunun çeşitli bölgelerini gezen ve başlarındaki rehberlerden sözde heykel hakkında bilgiler alan Yahudi yerleşimcilerin daha sora Es-Silsile Kapısı'ndan çıkarak Mescid-i Aksa'dan ayrıldıkları ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polislerinin içeriye giren gençlerden bazılarının kimliklerine girişte el koyduğu belirtildi.

Bu arada, işgal yönetiminin Fatine Hüseyin ve Sina Er-Recebi'ye Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında yüksek sesle tekbir getirdikleri gerekçesiyle Mescid-i Aksa'dan 15 gün uzaklaştırma cezası verdiği bildirildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmeyi planlayan işgal yönetimi bu planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

fiem

Yorumlar