İslami Cihad Lideri'nden Siyonist Mahkemeye Boykot!

"Mehcetu'l-Quds" Şehitler ve Esirler Müessesesi, İslami Cihad Hareketi lideri esir Şeyh Hıdır Adnan'ın idari hapis cezasını onayacak Ofer Mahkemesi'ni boykot ederek duruşmaya katılmadığını ve hiçbir avukatın da kendisini temsil etmesine izin vermediğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1522 Tarih: 12 Mayıs 2015 21:34
İslami Cihad Lideri'nden Siyonist Mahkemeye Boykot!

Mehcetu'l-Quds Müessesesi, bugün (12 Mayıs Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Şeyh Hıdır Adnan'ın işgal mahkemesini ilk kez boykot etmediği, gözaltına alındığında da verilen idari hapis cezasını kendisinin ve avukatının yokluğunda onayan Ofer Mahkemesi'ni de boykot ettiğini belirtti.

İşgal zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulan Filistinli esirler arasında işgal mahkemelerini boykotun yaygınlaşmaya başladığını kaydeden müessese, geçtiğimiz birkaç gün içinde sekiz esirin daha Ofer Mahkemesi'ni boykot ettiklerini açıkladıklarını bildirdi.

Öte yandan, 48 yaşındaki Kudüslü esir Eymen Abdülmecid Sidr'in işgal zindanlarında aralıksız 21'inci yılına girdiği ifade edildi.

Ahrar Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi, bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Quds Press Haber Ajansı'na ulaşan bildiride, esir Sidr'in işgal güçlerince 13 Mayıs 1995'te gözaltına alındığı ve iki yıl süren yargılamanın ardından müebbet ve 20 yıl hapse mahkum edildiği belirtildi.

fiem

Yorumlar