Siyonist Rejim Mescid-i Aksa Yürüyüşünün Önünü Kesti

İşgal ordusu ve işgal polisi "Hayfa'dan Mescid-i Aksa'ya" Yürüyüşü'ne katılanların önünü Kudüs yakınlarında kesti.  

Görüntülenme: 1215 Tarih: 13 Mayıs 2015 01:59
Siyonist Rejim Mescid-i Aksa Yürüyüşünün Önünü Kesti

Kudüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden "QPress" Müessesesi, işgal ordusu askerlerinden ve işgal polislerinden oluşan kalabalık bir gücün Kudüs yakınlarında yürüyüşün önünü kestiğini ve hukuki hiçbir gerekçe olmadığı halde yürüyüşe katılanların Kudüs'e girmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

QPress Müessesesi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamasında, işgal ordusuna ait 7 cip ile 25 işgal askerinin yürüyüşe katılanları kuşattığını, işgal askerlerinin kendileriyle koordinasyon sağlamadan ve izin almadan kontrollerindeki 67 bölgesine girdiklerini söylediğini, yürüyüşe katılanların Kudüs'e doğru ilerlemek için işgal polisinin iznini beklediklerini ifade etti.

"Hayfa'dan Mescid-i Aksa'ya" Yürüyüşü, geçtiğimiz Cuma sabahı Hayfa kentinden Kudüs'e doğru yola çıkmıştı. Yol üzerinde Filistinlilerin yaşadığı kentlere ve beldelere uğrayan kafilenin bugün Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ulaşması planlanıyordu. Yürüyüşe, çeşitli kentlerden ve beldelerden çok sayıda Filistinli ve başta Şeyh Raid Salah olmak üzere 1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in liderleri katılıyor.

Yorumlar