Hayfa'dan Yola Çıkan Kafile Mescid-i Aksa'ya Ulaştı

Bir grup Filistinli, Mescidi Aksa’nın durumuna dikkat çekmek için Hayfa’dan Mescidi Aksa’ya yaya olarak başlattıkları yürüyüşü işgal rejiminin bütün engellemelerine rağmen bugün Mescidi Aksa’ya ulaşarak tamamladı.  

Görüntülenme: 1370 Tarih: 14 Mayıs 2015 08:35
Hayfa'dan Yola Çıkan Kafile Mescid-i Aksa'ya Ulaştı

Hayfa'da bir hafta önce başlayan yürüyüşe katılanlar dün Kudüs’ün Beyt Hanine beldesine ulaşmış ve belde halkının tekbir sesleriyle karşılanmıştı.

Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin batısında yer alan metruk Ummu Muin beldesinde aktivistleri engellemeye çalışan işgal güçleri aktivistlerin araçlarla bölgeyi terk etmelerine neden olmuştu.

Bu sabah El-Amud Kapısı'ndan Kudüs’e giren grup daha sonra Mescidi Aksa’ya ulaştı. 
Beldeden kendilerine kalabalık bir grubun eşlik ettiği Filistinliler Mescidi Aksa girişinde şükür secdesi yaptılar.

İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Husam Ebu Leyl’in ve hareketin Kudüs sorumlusu Dr. Süleyman İğbariye’nin en önde yürüdüğü grubu Mescidi Aksa’da cemaat tekbir ve tehlillerle karşıladı.

Mescidi Aksa’ya vardıktan sonra yürüyüşten oldukça etkilendiği için ağlamaklı bir sesle konuşan yürüyüş fikrinin sahibi Sindabad Taha şunları söyledi:

“Hayfa’dan Mescidi Aksa’ya yaya yürüme rüyamızı bugün gerçekleştirdik. 200 kilometreyi 6 günde ve 50 saatte yaya olarak kat ettik. İşte bugün tekbir getirerek Mescidi Aksa’ya giriyoruz. Bunun, Müslümanların fatih ve özgür olarak Mescidi Aksa’ya girmelerinin bir ön adımı olacağını düşünüyoruz.”

fiem

Yorumlar