Siyonistlerden Mescid-i Aksa'da Saldırı

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (19 Mayıs Salı) Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştıkları sırada bekçilerden ve cemaatten bazılarına saldırdı.  

Görüntülenme: 1479 Tarih: 19 Mayıs 2015 20:07
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'da Saldırı

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Müessesesi'nin basına dağıttığı görüntülerde, Kayıtbay Sebili yakınlarında Yahudi yerleşimcilerden bir grubun Mescid-i Aksa bekçilerine saldırdığı ve bunun üzerine yerleşimcilerle bekçiler arasında kavga yaşandığı görülüyor.

Olayın ardından Mescid-i Aksa'ya gerginliğin hakim olduğu bildirilirken, işgal güçlerinin kalabalık bir şekilde duruma müdahale ederek Mescid-i Aksa bekçilerini darp ettiği ve gerginliğin devam ettiği bildirildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturmaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler zaman zaman provokatif davranışlarla cemaati tahrik ederken, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet bekleyen cemaat de yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcileri protesto ediyor.

fiem

Yorumlar