''Kudüs Direnişle Kurtulacak.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Benyamin Netanyahu hükümetinin "fanatikler topluluğu" ve birinci dereceden "Yahudi yerleşimi" hükümeti olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1693 Tarih: 21 Mayıs 2015 04:11
''Kudüs Direnişle Kurtulacak.''

Ebu Merzuk, işgal rejiminde Netanyahu başkanlığında kurulan yeni hükümetin Kudüs'te Yahudi yerleşim birimi inşasını genişletmek ve Mescid-i Aksa'ya el koymak için çalışacağını ifade etti.

Uluslararası Kudüs Müessesesi Yönetim Kurulu üyesi Musa Ebu Merzuk, dün (20 Mayıs Çarşamba) müesseseye verdiği röportajda, "İşgalcinin hükümeti kurarken attığı ön adımlardan bu yönelimi fark edebiliriz" dedi.

Ebu Merzuk, işgal hükümetinin Batı Yaka'daki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri görevlilerinden bazılarını Kudüs'te direniş eylemlerinin çokça olduğu bölgelere naklettiğini ve bu şekilde onların direniş eylemlerini önleyeceğini zannettiğini söyledi.

İsrail işgalinin ne kadar güce ve siyasi desteğe sahip olursa olsun ahlaki, insani ve hukuki temellere sahip olmadığı için mutlaka yok olacağını belirten Ebu Merzuk, Kudüs halkının gücünün bugün işgali kentten kovmaya yetmese bile varlığının kutsal değerleri koruma açısından önemli olduğunu ifade etti.

Kudüs'teki Filistin varlığının başarısız olmayacağını kaydeden Ebu Merzuk, er ya da geç zafer kazanılacağını bildirdi.

fiem

Yorumlar