Kudüs Kültür Hayatı Konferansı Düzenlendi

Kudüs konusunda uzman ve araştırmacılar, Siyonistlerin kirli çabalarına karşı Kudüs kültür mirasının desteklenmesi çağrısında bulunarak, Filistin tarihini ve gerçekleri değiştirmeyi hedefleyen Siyonist rejiminin sürdürdüğü planların tehlikeli olduğunu ifade ettiler.  

Görüntülenme: 1365 Tarih: 28 Mayıs 2015 00:33
Kudüs Kültür Hayatı Konferansı Düzenlendi

İşgal altındaki Kudüs’ün Yahudilere ait olduğunu gösteren tek bir delil ve eserin olmadığına dikkat çeken uzmanlar, Siyonist rejimin pazarladığı projelerin meşru değil batıl olduğunu söylediler.

Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin Gazze’de düzenlediği ve Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin de iştirak ettiği “Kudüs Kültür Hayatı” isimli konferansta konuşan Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin Filistin şubesi müdürü Dr. Ahmed Ebu Halebiyye “Kudüs büyük tehlikelerle karşı karşıya. Hepsinin hedefi de şehri tamamıyla Yahudileştirmektir. Mescidi Aksa’nın altındaki kazılar devam ediyor, buradaki halk göç etmeye zorlanıyor, topraklar, araziler ve evler gasp ediliyor, buna direnenlere ise ağır vergiler yükleniyor, kültürel miras talan ediliyor” dedi.

Ebu Halebiyye, Mescidi Aksa’nın günü birlik Siyonist yerleşimcilerin baskınlarına uğradığını, Müslüman mezarlıklarının ve buralarda yatan selefi salihinin Siyonist çetelerin saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.

Ebu Halebiyye konuşmasının sonunda Siyonist işgal rejiminin kirli planlarına karşı Kudüs kültür mirasının korunmasını isteyerek, işgalcinin sadece toprağı gasp etmediğini, Filistin tarihini ve kültürünü de gasp ettiğini söyledi.

fiem

Yorumlar