Kudüs Yahudileştiriliyor

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından yayınlanan raporda, işgal hükümetinin ve Yahudi yerleşimcilerin Kudüs kentini Yahudileştirmek için birbirleriyle yarıştıklarına dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 1631 Tarih: 31 Mayıs 2015 09:44
Kudüs Yahudileştiriliyor

FKÖ'ye bağlı Toprakları Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Ofisi'nin dün (30 Mayıs Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal hükümeti başkanı Benyamin Netanyahu'nun geçen hafta yapılan kabine toplantısında Kudüs'te Yahudi yerleşiminin devam edeceğini söylediği ve Burak (Ağlama) Duvarı çevresi için 100 milyon şikel (yaklaşık 25 milyon dolar) tahsis ettiği hatırlatıldı.

Netanyahu'nun Yahudi yerleşkeleriyle ilgili son açıklamalarının Yahudi yerleşimini meşrulaştırma girişimi olduğu kaydedilen raporda, işgal hükümeti Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev'in bakanlığını Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararının diğer bakanlıkların da Kudüs'e taşınmasının ilk adımı olduğu ifade edildi.

Raporda, Netanyahu'nun Likud Partisi üyelerinden fanatik Yahudi Ze'ev Elkin'i Kudüs İşleri Bakanı atadığına dikkat çekildi.

FKÖ'nün raporunda Yahudi yerleşimcilerin son dönemde Yahudi bayramları bahanesiyle işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda da artış gözlemlendiği kaydedildi.

fiem

Yorumlar