Mescid-i Aksa Cemaati Yahudi Yerleşimci Grubunu Es-Silsile Kapısı'ndan Kovdu

Mescid-i Aksa cemaati bu sabah (11 Haziran Perşembe) işgal polisinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere direnerek yerleşimcileri Es-Silsile Kapısı'ndan çıkmak zorunda bıraktı.  

Görüntülenme: 1625 Tarih: 11 Haziran 2015 13:23
Mescid-i Aksa Cemaati Yahudi Yerleşimci Grubunu Es-Silsile Kapısı'ndan Kovdu

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan cemaatten erkekler ve kadınlar, Yahudi yerleşimcilere karşı koydu ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşmalarını engelledi.

22 Yahudi yerleşimciden oluşan grup başlarında üç rehberle birlikte ve işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya biri sabah dokuzdan on bire ve diğeri de öğle namazından sonra saat üçe kadar olmak üzere iki ayrı zaman diliminde baskın düzenleyebiliyor. Sabah döneminde baskınlara katılanların sayısı öğleden sonraki baskınlara katılanlara oranla daha kalabalık oluyor ve onlarca kişi sabah baskınlarına katılabiliyor.

İşgal yönetimi, Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan bakımından Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskına teşvik ediyor.

Yorumlar