Almanya'da Kudüs'e Destek Gösterileri

Almanya’daki Filistinliler, Kudüs’ün işgal edilişinin yıldönümü münasebetiyle başta başkent Berlin olmak üzere, Hamburg, Bremen ve başka şehirlerde eylem yaptı. Eyleme Filistinlilerin yanında ülkede yaşayan birçok Müslüman da iştirak etti.  

Görüntülenme: 1534 Tarih: 13 Haziran 2015 23:03
Almanya'da Kudüs'e Destek Gösterileri

Filistinli derneklerin çağrısıyla gerçekleştirilen eylemde yapılan ortak açıklamada, Kudüs’ün korunması gerektiğine dikkat çekilerek, 1967 yılından beri işgal rejimi tarafından sürdürülen ırkçı politikalara son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kudüs’ün Doğu kesiminde yaşayan Filistinlilerin dörtte üçü, işgalcinin ırkçı ve saldırgan politikaları yüzünden ciddi sıkıntılar çekmekte, eğitim ve sağlık haklarından mahrum bırakılmaktadır. İşgalcinin Filistin sularını çevredeki Siyonist yerleşkelere aktarması yüzünden Şufat’ta olduğu gibi bu bölgelerde de uzun süre sular kesilmektedir.”

Açıklamanın devamında, Kudüs halkının evlerinin yıkılması ve pasaportlarının ellerinden alınmasının şehirde var olan ırkçılığı yansıttığı, bunun işgalcinin şehrin kimlik, kültür ve demografik yapısına yönelik saldırılarının bir devamı olduğu ifade edildi.

Kudüs’ün işgal edilişinin yıldönümünde Almanya’nın yanında diğer Avrupa ülkelerinde de benzer etkinlikler yapılmaktadır.

fiem

Yorumlar