Mescid-i Aksa Cemaati Bugün Destan Yazdı

Mescid-i Aksa cemaati, Yahudi yerleşimcilerin ve fanatik hahamların bu sabah (14 Haziran Pazar) Mescid-i Aksa'nın avlusuna düzenledikleri baskına karşı koydu.  

Görüntülenme: 1383 Tarih: 14 Haziran 2015 15:53
Mescid-i Aksa Cemaati Bugün Destan Yazdı

Quds Press Haber Ajansı'nın Mescid-i Aksa bekçilerinden edindiği bilgiye göre, 66 Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya girdi.

Mescid-i Aksa'nın avlusunda işgal polisinin himayesinde dolaşan Yahudi yerleşimcilere cemaatin tepki gösterdiği ve baskını protesto eden cemaatin yerleşimcileri Es-Silsile Kapısı'ndan çıkarak Mescid-i Aksa'yı terk etmeye zorladığı ifade edildi.

Bu arada, işgal güçlerinden bir polis memurunun Mescid-i Aksa'nın avlusunda Yahudi yerleşimcilere karşı direnen kadınlardan birine saldırı girişiminde bulunduğu ve bu nedenle Mescid-i Aksa'nın avlusunda gergin anların yaşandığı belirtildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi bu planlarını hayata geçirecek zemini oluşturabilmek için Yahudi Yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

fiem

Yorumlar