Salah'tan Esir Hıdır Adnan'ın Ailesine Ziyaret

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'ten bir heyet bugün (14 Haziran Pazar) işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren esir Hıdır Adnan'ın ailesini Cenin kentinin güneyindeki Arabe beldesinde bulunan evinde ziyaret etti.  

Görüntülenme: 1566 Tarih: 14 Haziran 2015 05:31
Salah'tan Esir Hıdır Adnan'ın Ailesine Ziyaret

İslami Hareket heyetine başkanlık eden Şeyh Raid Salah, Şeyh Hıdır Adnan'ın babası Hacı Adnan Musa ve aile fertleriyle görüştü. Şeyh Raid Salah, 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin açlık grevi eyleminde Şeyh Hıdır Adnan'ın yanında olduğunu ifade etti.

Esir Hıdır Adnan'ın milli bir davayı temsil ettiğini ve bu dava etrafında kenetlenilmesi gerektiğini bildiren Şeyh Raid Salah, Adnan'ın açlık grevi eyleminin başarılı olması için uluslararası düzeyde eyleme destek etkinlikleri düzenlenmesini istedi.

İşgal güçlerinin Filistinli esirlere yönelik baskılarını kınayan Şeyh Raid Salah, özgürlük güneşinin doğmasının yakın olduğunu ifade etti.

Şeyh Hıdır Adnan'ın babası da Filistin halkının birlik ve bütünlüğüne işaret ederek, oğlunun efsanevi direnişiyle zindanların zincirlerini kıracağına ve işgalcilere karşı zafer kazanacağına inancının tam olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar